voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

ingrediënten

2 grote zoete aardappels

500 gram gnocchi

30 gram boter

4 rundersaucijzen

2 uien

2 teentjes knoflook

150 milliliter room

3 eetlepels wittewijnazijn

1 bosje peterselie


  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes gaar. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui.
  • 3 Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Stamp de aardappel fijn en voeg deze puree toe aan de ui.
  • 4 Voeg de room en azijn toe en roer tot een egale saus. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed.
  • 5 Bestrooi de romige gnocchi met de peterselie en serveer met de saucijsjes.

bereidingstip

Ben je niet zo’n liefhebber van gnocchi? Wanneer je deze deegballetjes bakt in plaats van kookt, worden ze wat minder zacht en plakkerig en krijgen ze zelfs een knapperig korstje! Verhit boter en olie in een koekenpan en roerbak hierin de gnocchi direct vanuit de verpakking, tot de buitenkant van de gnocchi bruin begint te kleuren. Meng daarna met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 31 gram