online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote zoete ui

4 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde majoraan

500 gram kruimige aardappels

1 liter groentebouillon van tablet

100 gram mascarpone

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
  • 3 Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • 4 Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
  • 5 Lekker met pizzabroodjes met spek.

bereidingstip

Je kunt de mascarpone vervangen door (kook)room.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 15 gram