voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote zoete ui

4 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde majoraan

500 gram kruimige aardappels

1 liter groentebouillon van tablet

100 gram mascarpone

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
  • 3 Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • 4 Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
  • 5 Lekker met pizzabroodjes met spek.

bereidingstip

Je kunt de mascarpone vervangen door (kook)room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 15 gram