voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige kip-kerrie

Romige kip-kerrie

ingredi├źnten

6 drumsticks

1 liter kippenbouillon van tablet

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 preien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels pikante kerriepoeder

125 milliliter kookroom


  • 1 Laat de drumsticks in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken.
  • 2 Haal het vlees van de botjes en verwijder het vel. Verdeel het gare vlees in stukjes.
  • 3 Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, de knoflook en het kerriepoeder circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 21 gram