online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

ingrediënten

600 gram gemengde paddenstoelen

4 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 liter groentebouillon

1 eetlepel peterselie

250 milliliter crème fraîche

100 gram roquefort

100 gram danish blue


  • 1 Snijd grote paddenstoelen in plakjes.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand.
  • 3 Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin.
  • 4 Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart.
  • 5 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • 6 Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 7 Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche.
  • 8 Prak de rest van de crème fraiche door de kaas.
  • 9 Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom.
  • 10 Lekker met brood.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 10 gram