online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

300 gram aardappels

3 teentjes knoflook

250 gram champignons

250 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel appelazijn

1 eetlepel azijn

1 liter paddenstoelenbouillon

1 liter groentebouillon

125 gram gezouten boter

1 handje peterselie

1 eetlepel peterselie

1 stokbrood

125 milliliter slagroom


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en de peterselie. Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 eetlepel van de boter apart). Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter is gesmolten.
  • 4 Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 10 gram