voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie

Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie

ingrediënten

200 gram gemengde paddenstoelen

1 sjalot

1 teentje knoflook

500 milliliter groentebouillon

100 milliliter crème fraîche

2 eetlepels Parmezaanse kaas

125 milliliter olijfolie

5 gram gedroogde paddenstoelen


  • 1 Hak de gemengde paddenstoelen grof.
  • 2 Verhit 2 eetlepels van de paddenstoelenolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Giet de bouillon erbij en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.
  • 5 Serveer de soep in kleine kommetjes of glazen. Bestrooi met de kaas en druppel wat paddenstoelenolie in de soep.

bereidingstip

Gebruik voor de olie eventueel 150 gram verse paddenstoelen in plaats van gedroogde en pureer de olie voor gebruik.

wijnadvies

Licht rood, zoals Bourgogne Pinot Noir. Of kies voor wit met Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 4 gram