4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige pasta met peper en geroosterde bloemkool

Romige pasta met peper en geroosterde bloemkool

ingrediënten


20 min
4 personen
180 gram pecorino
400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

fijne rasp

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het blad van de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en het blad in repen van 2-3 cm. Verdeel de roosjes en het blad over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met zout.
  • 2 Rooster de bloemkool in de oven 25 min. tot de roosjes lichtbruin en beetgaar zijn en het blad knapperig.
  • 3 Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de pecorino fijn.
  • 4 Schep de bloemkoolroosjes door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het geroosterde bloemkoolblad.
  • 5 Giet de pasta af, maar vang het kook water op. Doe de pasta terug in de pan. Voeg 150 ml kookvocht en beetje bij beetje de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten tot een romige kaassaus ontstaat. Voeg extra kaas toe als de saus te dun is, of voeg juist extra kookwater toe als de saus te dik is. Breng op smaak met royaal versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st