voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige pastaschotel met ham

Romige pastaschotel met ham

ingrediënten

300 gram pastaschelpjes

1 eetlepel boter

1 ui

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

200 gram rauwe hammen

150 milliliter kookroom

1 ei

250 gram diepvriesdoperwten

100 gram oude kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de kruiden en ham toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 4 Giet de room erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met zout en peper.
  • 5 Meng de pasta, bevroren doperwten, het ei, de roomsaus en de helft van de kaas door elkaar in een kom en schep in de ovenschaal.
  • 6 Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 34 gram