4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige pompoenpasta met kwark

Romige pompoenpasta met kwark

ingrediënten


25 min
4 personen
6 eetlepels volle kwark

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes pompoenblokjes
400 gram pompoenblokjes

  • 1 Hak de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 min. mee.
  • 2 Schenk de bouillon erbij. Stoof de pompoen afgedekt in 10 min. gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Doe de pompoen met het stoofvocht in een maatbeker en pureer met de staafmixer glad. Doe de saus terug in de pan. Voeg de helft van de kwark toe en verwarm 5 min. op een lage stand. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de spaghetti af en meng door de pompoensaus. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de resterende 3 el kwark op de pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 397 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st