voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Romige preisoep

Romige preisoep

ingrediënten

600 gram preien

2 eetlepels olie

1 theelepel Provençaalse kruiden

1 laurierblaadje

1 eetlepel bloem

1 liter kippenbouillon

200 milliliter kookroom


  • 1 Houd een handje fijngesneden prei achter om mee te garneren en fruit de rest van de prei in de olie, samen met de Provençaalse kruiden en het laurierblaadje.
  • 2 Voeg de bloem toe en roerbak even mee.
  • 3 Giet er de kippenbouillon op, roer goed door en laat circa 10 minuten koken.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep.
  • 5 Voeg 200 ml kookroom toe en laat nog enkele minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 4 gram