online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige spekjespasta met andijviesalade

Romige spekjespasta met andijviesalade

ingredi├źnten

300 gram volkoren penne

200 gram ontbijtspekblokjes

2 theelepels tijm

1 laurierblaadje

200 milliliter kookroom

200 gram andijvie

1 appel

2 eetlepels blanke rozijnen

1 rode ui

100 gram oude kaas

2 eetlepels mosterddressing


  • 1 Kook de penne beetgaar en giet af.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in circa 5 minuten uit op een lage stand. Voeg de tijm, laurier en room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
  • 3 Scheur of snijd het andijvieblad grof voor de salade. Schep de andijvie in een kom goed om met de appel, rozijnen, ui, kaas en dressing.
  • 4 Giet de pasta af, schep door de saus en serveer met de andijviesalade.


voedingswaarde

energie 695 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 26 gram