voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige spekjespasta met andijviesalade

Romige spekjespasta met andijviesalade

ingredi├źnten

300 gram volkoren penne

200 gram ontbijtspekblokjes

2 theelepels tijm

1 laurierblaadje

200 milliliter kookroom

200 gram andijvie

1 appel

2 eetlepels blanke rozijnen

1 rode ui

100 gram oude kaas

2 eetlepels mosterddressing


  • 1 Kook de penne beetgaar en giet af.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in circa 5 minuten uit op een lage stand. Voeg de tijm, laurier en room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
  • 3 Scheur of snijd het andijvieblad grof voor de salade. Schep de andijvie in een kom goed om met de appel, rozijnen, ui, kaas en dressing.
  • 4 Giet de pasta af, schep door de saus en serveer met de andijviesalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 26 gram