voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Romige spinaziesoep

Romige spinaziesoep

ingrediënten

500 gram spinazie

450 gram diepvriesspinazie

2 eetlepels milde olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel gedroogde majoraan

1 eetlepel gedroogde oregano

3 eetlepels bloem

500 milliliter kippenbouillon van tablet

500 milliliter groentebouillon van tablet

100 gram roomkaas

6 eieren


  • 1 Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  • 2 Kook de spinazie in een beetje water 3-4 minuten totdat de groente slinkt (of ontdooi de diepvriesspinazie). Pureer de spinazie met de staafmixer.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers, knoflook en majoraan op laag vuur, zodat de uisnippers glazig worden. Strooi de bloem erover en roer om.
  • 4 Voeg 1 dl bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de soep zachtjes 5 minuten door.
  • 5 Roer de spinaziepuree erbij en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  • 6 Laat de roomkaas in de soep smelten.
  • 7 Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg in elk bord 3 halve eieren. Serveer direct.

bereidingstip

Geef er broodsoldaatjes bij: ontkorst sneetjes witbrood, snijd ze in 2 cm brede repen en bak ze in een koekenpan in wat (kruiden)boter goudbruin en knapperig.

wijnadvies

Elke goede witte Italiaanse wijn zal zich hier prima thuis voelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram