online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige spinaziesoep

Romige spinaziesoep

ingredi├źnten

500 gram spinazie

450 gram diepvriesspinazie

2 eetlepels milde olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel gedroogde majoraan

1 eetlepel gedroogde oregano

3 eetlepels bloem

500 milliliter kippenbouillon van tablet

500 milliliter groentebouillon van tablet

100 gram roomkaas

6 eieren


  • 1 Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  • 2 Kook de spinazie in een beetje water 3-4 minuten totdat de groente slinkt (of ontdooi de diepvriesspinazie). Pureer de spinazie met de staafmixer.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers, knoflook en majoraan op laag vuur, zodat de uisnippers glazig worden. Strooi de bloem erover en roer om.
  • 4 Voeg 1 dl bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de soep zachtjes 5 minuten door.
  • 5 Roer de spinaziepuree erbij en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  • 6 Laat de roomkaas in de soep smelten.
  • 7 Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg in elk bord 3 halve eieren. Serveer direct.

bereidingstip

Geef er broodsoldaatjes bij: ontkorst sneetjes witbrood, snijd ze in 2 cm brede repen en bak ze in een koekenpan in wat (kruiden)boter goudbruin en knapperig.

wijnadvies

Elke goede witte Italiaanse wijn zal zich hier prima thuis voelen.


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram