voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Romige spruitjessoep

Romige spruitjessoep

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 ui

2 kruimige aardappels

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

500 gram spruitjes

1 liter kippenbouillon van tablet

1 liter groentebouillon van tablet

100 milliliter kookroom

20 gram geschaafde amandelen

2 eetlepels verse bladselderij


  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak alles nog een paar minuten op lage stand.
  • 3 Kook per portie een paar spruitjes enkele minuten in water met zout. Hak de rest van de spruitjes fijn.
  • 4 Voeg de fijngehakte spruitjes, hete bouillon en kookroom toe en breng alles aan de kook. Kook circa 10 minuten zachtjes door.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel lichtbruin. Serveer de soep in borden, voeg aan elk bord een paar hele spruitjes toe en bestrooi met de selderij en amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier