online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige spruitjessoep

Romige spruitjessoep

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 ui

2 kruimige aardappels

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

500 gram spruitjes

1 liter kippenbouillon van tablet

1 liter groentebouillon van tablet

100 milliliter kookroom

20 gram geschaafde amandelen

2 eetlepels verse bladselderij


  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak alles nog een paar minuten op lage stand.
  • 3 Kook per portie een paar spruitjes enkele minuten in water met zout. Hak de rest van de spruitjes fijn.
  • 4 Voeg de fijngehakte spruitjes, hete bouillon en kookroom toe en breng alles aan de kook. Kook circa 10 minuten zachtjes door.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel lichtbruin. Serveer de soep in borden, voeg aan elk bord een paar hele spruitjes toe en bestrooi met de selderij en amandelen.


voedingswaarde

energie 240 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 6 gram