voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Romige spruitjessoep +clubsandwich

Romige spruitjessoep +clubsandwich

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 middelgrote ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel kummel

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

100 gram kruimige aardappels

500 gram spruitjes

200 milliliter kookroom

600 milliliter groentebouillon van tablet

1 rookworst

3 eetlepels mayonaise

1 eetlepel grove mosterd

1 eetlepel verse bieslook

6 sneeën grof bruinbrood

4 blaadjes kropsla

250 gram rookvlees


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Zo maak je de sandwich: Roer de mayonaise los met de mosterd en bieslook. Rooster de sneetjes brood eventueel licht en besmeer ze royaal met de mayonaise.
  • 2 Verdeel de sla over 4 sneetjes. Beleg met het rookvlees en maak van de sneetjes 2 stapels.
  • 3 Dek af met de laatste 2 besmeerde boterhammen en snijd met een scherp mes diagonaal door. Steek prikkers door de sandwiches om ze goed bij elkaar te houden.
  • 4 Verhit, voor de soep, de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg de knoflook en kummel toe en fruit nog een paar minuten mee.
  • 6 Voeg de aardappelrasp, spruitjes, kookroom en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten zachtjes door tot de spruitjes zacht zijn.
  • 7 Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 8 Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes en leg op of bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 35 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier