4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

ingredi├źnten

300 gram tagliatelle

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

250 milliliter kookroom

250 gram cherry-/kerstomaatjes

4 biefstukken

400 gram spinazie

100 gram Parmezaanse kaas

1 handje basilicumblaadje


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kookroom en tomaatjes toe en laat pruttelen op een lage stand.
  • 3 Verhit de overige olijfolie in een grillpan en gril de biefstukken op middelhoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Roer intussen de spinazie door de roomsaus en laat slinken. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de tagliatelle door de saus, voeg eventueel wat kookvocht toe en warm 1 minuut mee.
  • 5 Snijd de biefstuk in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en leg de plakken biefstuk erop. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 52 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier