voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Romige vissoep met citroen en saffraan

Romige vissoep met citroen en saffraan

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

citroen

100 milliliter droge witte wijn

1 mespunt saffraan

1 liter visbouillon

100 milliliter kookroom

1 eetlepel boter

400 gram visfilets

150 gram garnalen

1 handje dille


  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalot circa 4 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de knoflook en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Blus af met het citroensap en de wijn en voeg de saffraan toe.
  • 3 Giet de bouillon en kookroom erbij en breng zonder deksel op de pan aan de kook.
  • 4 Breng de soep op smaak met zout en peper en bind eventueel met koude boter.
  • 5 Spoel intussen de visfilets onder koud water en snijd ze in gelijke stukken.
  • 6 Voeg de vis en garnalen toe aan de soep en laat in circa 10 minuten gaar worden.
  • 7 Roer vlak voor het serveren een handje dille door de soep.
  • 8 Lekker met stokbrood en aioli.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 25 gram