online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Romige vissoep met citroen en saffraan

Romige vissoep met citroen en saffraan

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

citroen

100 milliliter droge witte wijn

1 mespunt saffraan

1 liter visbouillon

100 milliliter kookroom

1 eetlepel boter

400 gram visfilets

150 gram garnalen

1 handje dille


  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalot circa 4 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de knoflook en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Blus af met het citroensap en de wijn en voeg de saffraan toe.
  • 3 Giet de bouillon en kookroom erbij en breng zonder deksel op de pan aan de kook.
  • 4 Breng de soep op smaak met zout en peper en bind eventueel met koude boter.
  • 5 Spoel intussen de visfilets onder koud water en snijd ze in gelijke stukken.
  • 6 Voeg de vis en garnalen toe aan de soep en laat in circa 10 minuten gaar worden.
  • 7 Roer vlak voor het serveren een handje dille door de soep.
  • 8 Lekker met stokbrood en aioli.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde

energie 185 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 25 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier