online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
Recepten Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

ingredi├źnten

250 gram aardbeien

2 eetlepels poedersuiker

2 theelepels citroensap

600 gram roomyoghurt aardbei

150 gram witte chocolade

3 eetlepels ongezouten pistachenoten

2 eetlepels kokos


benodigdheden

staafmixer

8 ijsvormpjes

8 ijsstokjes

bakpapier

  • 1 Pureer de aardbeien met de staafmixer.
  • 2 Meng de poedersuiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Schep de yoghurt in 2-3 slagen erdoor zodat een marmereffect ontstaat.
  • 3 Schenk het yoghurtmengsel in de ijslollyvormpjes. Steek de ijslollystokjes in de vormpjes en sluit deze af. Laat de ijsjes in de ijskast minimaal 4 uur invriezen.
  • 4 Smelt de chocolade au bainmarie. Hak de noten grof.
  • 5 Neem de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een vel bakpapier. Schep de gesmolten chocolade over de ijsjes en bestrooi direct met de pistachenootjes en geraspte kokos. (de chocolade wordt door de koude ijsjes snel weer hard).
  • 6 Serveer de ijsjes meteen of leg ze tot gebruik in een bewaarbakje terug in de diepvries.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 4 gram