voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Roombolletjes

Roombolletjes

ingrediënten

1 oliebollenmix

20 gram custardpoeder

20 gram suiker

300 milliliter melk

150 milliliter slagroom

1 liter zonnebloemolie

1 liter arachideolie

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

vershoudfolie

ijsbolschep

keukenpapier

spuitzak

  • 1 Roer de oliebollenmix en het water met behulp van een lepel of elektrische mixer tot een glad beslag.
  • 2 Dek het beslag af en laat het op kamertemperatuur 45 minuten rijzen.
  • 3 Maak ondertussen de roomvulling: meng de custardpoeder met de suiker en roer los met een paar eetlepels melk.
  • 4 Verwarm de rest van de melk en voeg het custardmengsel al roerende toe. Laat nog minimaal 3 minuten zachtjes al roerende doorkoken.
  • 5 Doe over in een schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat de custard afkoelen tot lauw.
  • 6 Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de custard los en roer de slagroom er voorzichtig doorheen.
  • 7 Laat de custard room afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 8 Verwarm de olie in een frituurpan tot 180°C en schep met een ijsbolletjestang steeds 3 à 4 porties beslag in de olie.
  • 9 Laat de oliebollen in circa 4 minuten goudbruin bakken. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keuken papier.
  • 10 Laat de oliebollen afkoelen en snijd ze doormidden of maak in de bovenkant een inkeping.
  • 11 Doe de custardroom over in de spuitzak en vul hiermee de oliebollen. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier