online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/kazen
Recepten Roomkaastaartje met vijgen en gember

Roomkaastaartje met vijgen en gember

ingredi├źnten

200 roomkaas naturel

100 gram danish blue

100 gram gorgonzola

4 vijgen

2 eetlepels gembersnippers

5 eetlepels gembersiroop


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 kommetjes

  • 1 Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas over de timbaaltjes.
  • 2 Schep daarop de blauwe kaas en verdeel daarover de rest van de roomkaas.
  • 3 Druk de kaas iets aan met de achterkant van een natgemaakt lepeltje.
  • 4 Zet de timbaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 5 Steek de zijkant van de kaas een beetje los met een scherp mesje zodat er lucht bijkomt. Keer de taartjes op de borden.
  • 6 Kruis de vijgen in, zet ze ernaast. Verwarm de gembersnippers met de siroop 20 seconden in de magnetron op 800 Watt en giet dit over de vijgen.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 11 gram