voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

ingredi├źnten

10 blaadjes gelatine

liter volle melk

1 vanillestokje

2 zakjes vanillesuiker

75 gram suiker

liter slagroom

250 gram cranberrycompote

100 milliliter sinaasappelsap

theelepel kaneelpoeder


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken.
  • 2 Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op.
  • 3 Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig.
  • 4 Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel.
  • 5 Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin.
  • 6 Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 7 Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder.
  • 8 Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.

wijnadvies

Heerlijk met vrolijk bruisende Moscato d'Asti of Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram