voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Roomvla met gesponnen karamel

Roomvla met gesponnen karamel

ingrediënten

200 milliliter demi crème fraîche

600 milliliter blanke vla

600 milliliter vanillevla

200 gram kristalsuiker


benodigdheden

4 coupes

bakpapier

  • 1 Klop de crème fraîche door de vla en verdeel dit mengsel over vier coupes. Zet ze in de koelkast.
  • 2 Smelt voor de gesponnen karamel de suiker met 5 eetlepels water op een lage stand tot de suiker gesmolten is.
  • 3 Schakel het iets hoger en laat het mengsel karameliseren maar zorg dat het heel lichtbruin blijft.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron. Steek een vork in de karamel en beweeg hiermee boven een vel bakpapier snel heen en weer terwijl de karamel in dunne sliertjes van de vork druppelt.
  • 5 Steek de vork steeds opnieuw in de karamel en maak toeven karameldraden (dit kan van tevoren mits goed afgesloten bewaard). Serveer de roomvla met daarop een toef gesponnen karamel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 5 gram