4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Rosbief met sjalotten en paprika

Rosbief met sjalotten en paprika

ingrediënten

2 eetlepels boter

2 eetlepels olijfolie

700 gram rosbief

2 eetlepels oreganoblaadjes

2 grote rode paprika's

10 sjalotjes

200 milliliter rode wijn


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan.
  • 2 Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi het met oregano. Leg de stukken paprika ernaast.
  • 3 Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika.
  • 4 Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé.
  • 5 Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de paprika en sjalottenjus.
  • 6 Lekker met frietjes en aïoli.

bereidingstip

Snijd groot vlees op de ‘draad’ in plakken. Op die manier worden de door bindweefsel bijeengehouden spiervezels verkort, waardoor het vlees makkelijker te kauwen is. Aangezien zout en peper niet tot de kern kunnen doordringen, kunnen de plakken eventueel met zout en peper worden bestrooid.

wijnadvies

Rosbief combineert goed met rood. Bordeaux van Château Saint Germain en Château David. Ook de Cabernet Sauvignon Hills Of California doet dit gerecht goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 42 gram