voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Rosbiefrolletjes met champignontapenade

Rosbiefrolletjes met champignontapenade

ingrediënten

12 plakjes rosbief (vleeswaren)

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

200 gram kastanjechampignons

100 gram roomkaas naturel

3 eetlepels kappertjes

75 gram rucola

2 eetlepels balsamicoazijn

1 theelepel mosterd

6 eetlepels olijfolie


  • 1 Leg de rosbiefplakjes naast elkaar op een plank.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin het sjalotje 2 minuten. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak al roerend nog 2 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Roer de roomkaas los. Roer de roomkaas met het champignonmengsel en 2 eetlepels kappertjes tot een tapenade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep op elk plakje rosbief wat tapenade en rol het vlees eromheen. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 5 Verdeel de rucola over 4 borden. Halveer de rosbiefrolletjes, leg ze op de rucola en besprenkel met de dressing.
  • 6 Bestrooi met de overige kappertjes. Lekker met geroosterd bruinbrood of roggebrood.

bereidingstip

Vervang de kastanjechampignons door gemengde paddenstoelen.. Neem rookvlees of fricandeau in plaats van rosbief.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier