online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Rosbiefrolletjes met gazpachodressing en geroosterde pistaches

Rosbiefrolletjes met gazpachodressing en geroosterde pistaches

ingrediënten

200 gram groene asperges

150 gram rosbief

50 gram pistachenoten

40 gram veldsla

40 gram jonge bladsla

200 gram cherry-/kerstomaatjes

1 teentje knoflook

1 eetlepel wittewijnazijn

eetlepel honing

theelepel zeezout


  • 1 Maak eerst de dressing (dit kan een dag van tevoren). Pureer daarvoor de ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.
  • 2 Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges beetgaar.
  • 3 Leg plakjes rosbief naast elkaar. Strooi er zout en peper over.
  • 4 Verdeel daarover (gehalveerde) asperges en vorm er rolletjes van. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
  • 5 Leg de rosbiefrolletjes op de borden. Giet de dressing eromheen. Strooi de noten erover en garneer met een pluk sla.

bereidingstip

De asperges kunnen, nadat ze geblancheerd zijn en bestreken met olie, ook geroosterd worden in een grillpan.

wijnadvies

Niet al te zwaar rood. Het is immers nog een voorgerecht... Schenk lichtgekoelde Beaujolais Villages, Bourgogne Pinot Noir of Vega Libre tinto en u geniet.


voedingswaarde

energie 165 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 14 gram