voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui

Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui

ingredi├źnten

2 eetlepels boter

2 grote rode uien

1 eetlepel balsamicoazijn

8 plakjes rosbief

2 theelepels geraspte mierikswortel


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de rode uien met een snuf zout circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de azijn toe en bak circa 20 minuten op een lage stand tot de uien zacht en donker zijn. Schep regelmatig om.
  • 3 Schep de gekaramelliseerde ui in een kommetje en laat circa 30 minuten afkoelen.
  • 4 Vouw de plakjes rosbief als een roosje en leg de roosjes op een amuselepel of klein bordje.
  • 5 Schep wat gekaramelliseerde ui in het midden en maak af met een schepje mierikswortel.

bereidingstip

Gekaramelliseerde ui die over is smaakt ook heerlijk op een broodje kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 4 gram