voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Rosbiefsalade met mosterddressing

Rosbiefsalade met mosterddressing

ingrediënten

4 eetlepels pijnboompitten

200 gram veldsla

200 gram rode sla

1 stronk witlof

80 gram ijsbergsla

500 gram rosbief (vleeswaren)

5 augurken

2 rode uien

500 gram artisjokharten

250 gram cherry-/kerstomaatjes

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels kappertjes

6 eetlepels mayonaise

2 eetlepels mosterd

tabasco


  • 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Gebruik je witlof: haal de blaadjes voorzichtig los van de stronk.
  • 2 Leg de plakjes rosbief op een bedje sla. Verdeel de augurken, de ui, artisjok en tomaatjes over de rosbief en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pijnboompitten over de salade.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Presenteer de dressing bij de salade of giet hem eroverheen.

bereidingstip

Maak er een vegetarische salade van door rosbief te vervangen door reepjes roombrie, camembert en gorgonzola.

wijnadvies

Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 17 gram