online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
Recepten Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

ingrediënten

1 eidooier

1 theelepel franse mosterd

1 eetlepel limoensap

1 theelepel limoenrasp

150 milliliter zonnebloemolie

1 zuurdesembrood

8 sneeën brood

4 blaadjes kropsla

4 eetlepels alfalfa

200 gram rosbief

200 gram peperrosbief


  • 1 Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Klop de eidooier met een garde of elektrische mixer met de mosterd, 1 eetlepel limoensap, de limoenrasp, een snufje zout en peper tot een egaal mengsel.
  • 2 Giet er al kloppend kleine beetjes olie bij tot alle olie op is en de mayonaise dik en romig is geworden.
  • 3 Voeg naar smaak eventueel nog wat limoensap toe.
  • 4 Besmeer alle sneetjes brood met wat limoenmayonaise en beleg er 4 met sla en alfalfa. Verdeel de rosbief erover en dek af met de andere sneetjes. Snijd de sandwiches een keer schuin door en serveer direct.

bereidingstip

In een schone pot blijft de mayonaise in de koelkast een paar dagen goed.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 22 gram