online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika's

Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika's

ingrediënten

4 rode paprika's

4 tomaten

4 eetlepels olijfolie

bosje basilicum

1 teentje knoflook

2 sneeën witbrood

600 gram kruimige aardappels

1 rode ui

2 eieren

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

100 milliliter crème fraîche


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de ovenschaal. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de paprika’s met olie en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
  • 3 Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook, broodkruim, zout en peper. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten. Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
  • 4 Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en bestrooi met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin. Druk goed aan en laat afgedekt circa 8 minuten bakken.
  • 5 Keer de rösti om en laat terugglijden in de pan. Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand. Serveer de rösti in punten met een lepel crème fraîche en de gevulde paprika’s. Bestrooi met basilicumblaadjes.


voedingswaarde

energie 390 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 7 gram