online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Rösti van knolselderij met peterseliepesto

Rösti van knolselderij met peterseliepesto

ingrediënten

50 gram blanke amandelen

1 knolselderij

125 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

2 teentjes knoflook

1 theelepel mosterd

125 milliliter groentebouillon

4 vleestomaten

6 romatomaten

2 uien

1 bosje platte peterselie

olijfolie

50 gram oude kaas

stokbrood

ciabatta


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
  • 3 Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal. Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie. Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
  • 4 Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
  • 5 Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan. Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 6 Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes. Serveer de rösti met de peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.

bereidingstip

Neem pastinaak of winterwortel in plaats van knolselderij in dit recept.. Breid de tomatensalade uit met komkommer en kappertjes.

wijnadvies

Deze knolselderijrösti heeft graag Pinot Grigio naast zich, zoals I Am of Pirovano.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram