voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Röstiwafels met drumsticks en abrikozen

Röstiwafels met drumsticks en abrikozen

ingrediënten

12 drumsticks

1 liter kippenbouillon van tablet

1 liter abrikoos

2 teentjes knoflook

150 milliliter ketjap manis

1 theelepel sambal oelek

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels citroensap

8 eieren

1 eetlepel bloem

100 gram belegen kaas

100 gram Parmezaanse kaas

3 lente-/bosuitjes

900 gram diepvriesrösti

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie


benodigdheden

ovenschaal

kookring

  • 1 Kook de drumsticks 10 minuten in de bouillon. Verwarm de oven op 200°C.
  • 2 Pureer de abrikozen met het sap. Pers de knoflook erboven en meng de ketjap, de sambal, de olie en het citroensap erdoor.
  • 3 Schep de drumsticks uit de pan, dep ze droog met keukenpapier, leg ze naast elkaar in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
  • 4 Schenk het abrikozenmengsel erover en zet de kip 30 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Kluts de eieren met bloem, kaas en peper. Schep de bosui en rösti door dit mengsel.
  • 6 Verhit olie in een ruime koekenpan. Zet de kookring in de pan, schep er een laag van het röstimengsel in en vorm zo in de pan nog enkele wafels.
  • 7 Bak ze in 4-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze warm en serveer ze bij de drumsticks.

bereidingstip

Lekker met doperwten en worteltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 43 gram