online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/kazen
Recepten Royale kaasplank met uienmarmelade

Royale kaasplank met uienmarmelade

ingrediënten

150 gram brie

150 gram roquefort

150 gram port salut

150 gram gruyère

1 camembert

75 gram walnoten

2 teentjes knoflook

eetlepel tijm

1 eetlepel honing

300 gram druiven

1 stokbrood

2 rode uien

150 gram rode druiven

75 gram rozijnen

250 milliliter rode wijn

50 milliliter rodewijnazijn

1 eetlepel bruine basterdsuiker


  • 1 Laat alle kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het spanen doosje. Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin. Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank. Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven. Serveer met stokbrood.
  • 4 Voor de marmalade: Voeg de 2 rode uien (versnipperd), 75 gram rozijnen, 150 gram rode druiven (zonder pit), 250 milliliter rode wijn, 50 milliliter rodewijnazijn en 1 eetlepel bruine basterdsuiker bij elkaar in één kookpannetje. Laat het geheel 10 minuten doorkoken. Mix het geheel eventueel met een staafmixer. Laat het daarna geheel afkoelen.

bereidingstip

Kies kazen die qua smaak oplopen van mild naar pittig en presenteer en eet ze ook in deze volgorde.

wijnadvies

Bij een kaasplank verdient elke kaas een eigen wijn, maar Sensas Chardonnay is een aanrader voor witliefhebbers. Ga je voor rood? Schenk dan Bordeaux Supérieur Château David.


voedingswaarde

energie 945 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 39 gram