voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Roze yoghurtmousse

Roze yoghurtmousse

ingredi├źnten

3 blaadjes gelatine

2 eetlepels citroensap

100 gram aardbeien

100 gram frambozen

250 gram vanilleyoghurt

2 eiwitten

2 eetlepels poedersuiker


benodigdheden

staafmixer

mixer

  • 1 Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water.
  • 2 Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken.
  • 3 Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen.
  • 4 Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer.
  • 5 Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt.
  • 6 Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken.
  • 7 Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.
  • 8 Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 5 gram