online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Rozijnenbrood met notenspijs

Rozijnenbrood met notenspijs

ingrediënten

600 gram bloem

bloem

1 zakjes gist

1 eetlepel suiker

1 theelepel kaneel

2 eieren

150 gram rozijnen

100 gram rozijnen

50 gram krenten

50 gram sukadesnippers

50 gram gekonfijte citrussnippers

200 gram gemengde noten

walnoot

amandel

hazelnoot

200 gram suiker

20 gram amandelschaafsel

2 zakjes wit glazuur


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met de gist, suiker en kaneel. Roer er 300 ml warm water en de helft van het ei door.
  • 2 Voeg een flinke snuf zout toe en kneed met de hand of in een keukenmachine met deeghaken tot een soepel en zacht deeg. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Dek het deeg af met folie en laat het circa 1 uur rijzen.
  • 3 Kneed het deeg nogmaals door met de rozijnen en sukade. Laat nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
  • 4 Maak intussen de notenspijs: maal de noten met de suiker in een keukenmachine goed fijn en voeg de rest van het ei toe (houd een klein beetje ei over om het brood mee te bestrijken).
  • 5 Vorm met vochtige handen een rol van de gemalen noten, verpak in folie en laat opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het deeg door en rol uit tot een dikke lap. Leg hier de rol spijs op, vouw het deeg eromheen en druk de naad goed vast.
  • 7 Leg het brood met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met ei en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 8 Bak het brood laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Laat geheel afkoelen. Bestrijk het brood met het glazuur en laat dit uitharden.


voedingswaarde

energie 745 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 130 gram
eiwit 18 gram