voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

ingrediënten

1 kleine aubergine

200 milliliter zonnebloemolie

200 milliliter arachideolie

250 gram gemengde paddenstoelen

2 teentjes knoflook

75 gram rucola

1 rode ui

50 gram oude kaas

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel grove mosterd

2 eetlepels walnootolie

2 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Houd eventueel warm in de oven.
  • 2 Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 6 gram