online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Rucolasalade met gegratineerde vijgen

Rucolasalade met gegratineerde vijgen

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

8 plakken serranoham

4 verse vijgen

100 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing

70 gram rucola

50 gram radicchio

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bakpapier met olie en leg de plakken ham er naast elkaar op. Laat ze in circa 8 minuten hoog in de oven krokant bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan.
  • 2 Snijd de vijgen horizontaal door en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Beleg ze met een stukje geitenkaas en besprenkel met honing.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Zet de oven op grillstand. Meng de slasoorten en dressing met elkaar in een schaal.
  • 5 Schuif de vijgen vlak onder de grill en laat de kaas in een paar minuten lichtbruin gratineren.
  • 6 Breek de ham in stukken boven de sla en schep er de warme vijgen op.
  • 7 Serveer direct met bijvoorbeeld geroosterd brood.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 10 gram