online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rucolastamppot met feta en kruidencroutons

Rucolastamppot met feta en kruidencroutons

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

50 milliliter extra vergine olijfolie

2 teentjes knoflook

rode peper

3 sneeën witbrood

300 gram rucola

100 gram feta


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Zet de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar.
  • 2 Verwarm ondertussen de olijfolie met de knoflook en de peper op lage stand tot de olie begint te geuren.
  • 3 Schep de knoflook en peper uit de olie en houd apart. Bak de blokjes brood in deze geurige olie goudbruin.
  • 4 Schep ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  • 5 Giet de aardappelen af en voeg de rucola, de knoflook, de rode peper en de warme olijfolie uit de pan toe.
  • 6 Stamp alles grof en breng goed op smaak met zout en peper. Schep de feta erdoor. Serveer de stamppot met de knoflookcroutons.

wijnadvies

Wederom een witte wijn stamppot. Rucola, feta en kruiden zijn nu eenmaal erg dol op Sauvignon Blanc. Het aanbod is groot: Jean Sablenay, Gamma, Sea Breeze, Berg Schaduw.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 12 gram