online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Runderbouillon met tortellini en gefrituurde knoflook

Runderbouillon met tortellini en gefrituurde knoflook

ingrediënten

750 milliliter runderbouillon

4 eetlepels sherry

1 laurierblaadje

3 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

250 gram tortellini

1 handje bieslook


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de bouillon, voeg de sherry en laurier toe en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak deze rustig licht goudbruin en krokant. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Giet de knoflookolie in de soep en roer door. Kook de tortellini in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  • 4 Serveer de bouillon in kleine glaasjes en bestrooi met wat bieslook en de gefrituurde knoflook.

bereidingstip

Dit recept is voor 750 ml soep, in kleine glaasjes is dat misschien wel genoeg voor 8 in plaats van 6 personen.. Door de gefrituurde knoflook krijgt de soep een extra speciale smaak. Maar zorg ervoor dat je de knoflook rustig bakt zodat deze niet té bruin en daardoor bitter wordt. Goed opletten dus.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram