online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Runderbouillon met wintergroenten

Runderbouillon met wintergroenten

ingrediënten

350 gram runderpoelet

1 kleine runderschenkel

1 mergpijp

4 takjes verse bladselderij

6 takjes verse peterselie

2 laurierblaadjes

2 stukjes foelie

2 takjes verse tijm

2 uien

1 prei

1 winterwortel

1 stengel bleekselderij

stukje knolselderij

1 prei


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Breng in een soeppan 2 liter water met de runderpoelet en -schenkel aan de kook. Schep, als de soep kookt, met een schuimspaan het schuim van de bouillon.
  • 2 Bind met keukengaren de takjes bladselderij en peterselie, laurierblaadjes, foelie en eventueel tijm tot een ‘bouquet garni’ en hang dit, vastgebonden aan het handvat van de soeppan, in de bouillon.
  • 3 Voeg de ui, wortel en prei toe aan de bouillon. Laat de soep met het deksel op de pan tegen de kook aan 2,5-3 uur trekken.
  • 4 Zeef de bouillon door een zeef of doek. Houd het vlees apart. Laat de bouillon eventueel afkoelen en schep het vet eraf.
  • 5 Haal het vlees van de schenkel of het merg uit de mergpijp.
  • 6 Schep de ingrediënten voor de vulling en het vlees door de soep en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 7 Schep de soep in warme borden of kommen en voeg eventueel het merg toe.

bereidingstip

Weinig tijd? Kies voor runderbouillon met vlees uit een pot en voeg daaraan de vulling toe. Of neem voor de vulling grof gesneden boerensoepgroente voor een nog snellere soep.


voedingswaarde

energie 75 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 14 gram