online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Runderstoof met venkel

Runderstoof met venkel

ingredi├źnten

600 gram runderriblappen

1 eetlepel bloem

4 eetlepels olijfolie

2 uien

1 mespunt saffraan

400 milliliter droge witte wijn

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel venkelpoeder

1 laurierblaadje

1 stukje foelie

400 milliliter runderfond

400 milliliter runderbouillon

2 venkelknollen

2 takjes peterselie


benodigheden

keukenpapier

  • 1 Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout, peper en de bloem.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en braad hierin het vlees in porties om en om bruin.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los.
  • 4 Voeg de uien toe en bak circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Week de saffraan intussen in de wijn.
  • 6 Voeg het venkelzaad, de laurier, foelie en al het vlees weer toe aan de uien.
  • 7 Giet de fond en wijn erbij en breng aan de kook.
  • 8 Zet de warmtebron laag en laat onafgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 9 Leg dan het deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven.
  • 10 Snijd intussen de venkel in dunne plakken.
  • 11 Leg de venkel na 1 uur stooftijd op het vlees en leg het deksel terug op de pan.
  • 12 Schep het vlees en de venkel op een grote schaal en houd eventueel warm in een matig warme oven.
  • 13 Kook het stoofvocht op een hoge stand een paar minuten in en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • 14 Giet deze saus over het vlees en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Dit recept is lekker met witte of zilvervliesrijst.

wijnadvies

Drink bij dit recept Italia Primitivo uit Puglia, stevig rood dat altijd goed gaat met rundvlees.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 32 gram