voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Rundervinken met aardappelbeignets

Rundervinken met aardappelbeignets

ingredi├źnten

500 gram kruimige aardappels

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

4 rundervinken

125 gram bloem

2 goudrenetten

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree.
  • 2 Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar.
  • 3 Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas).
  • 4 Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar.
  • 5 Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken.
  • 6 Lekker met doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 24 gram