voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Rundervinken met aardappelbeignets

Rundervinken met aardappelbeignets

ingredi├źnten

500 gram kruimige aardappels

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

4 rundervinken

125 gram bloem

2 goudrenetten

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree.
  • 2 Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar.
  • 3 Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas).
  • 4 Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar.
  • 5 Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken.
  • 6 Lekker met doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier