online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel

Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

1000 gram magere runderlappen

1 sinaasappel

2 teentjes knoflook

2 uien

1 winterwortel

1 stengel bleekselderij

2 laurierblaadjes

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepels bloem

400 milliliter rode wijn

400 milliliter vleesbouillon

400 milliliter vleesfond

4 grote kruimige aardappels


benodigdheden

braadslede

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een braadslede of ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit de pan.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon. Snijd een smal stuk van 5 cm van de schil en pers de vrucht.
  • 3 Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de bleekselderij, de sinaasappelschil, de laurierblaadjes, de peterselie en de tomatenpuree toe aan het bakvet en smoor dit tot de ui glazig is.
  • 4 Voeg het vlees toe en strooi er bloem en zout en peper over.
  • 5 Giet de wijn, de bouillon en het sinaasappelsap erbij en verwarm tot het kookpunt.
  • 6 Zet het gerecht afgedekt 2 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en de saus enigszins gebonden is.
  • 7 Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, de laatste 50-60 minuten ernaast op het rooster. Serveer het vlees met de opengebroken gepofte aardappel.

wijnadvies

Vlees voor het Grote Rood. Indomita Cabernet Sauvignon, Koopmanskloof Fairtrade Cabernet Sauvignon en Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 54 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier