online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Saffraanpasta met mosselen en kip

Saffraanpasta met mosselen en kip

ingrediënten

1 kilogram mossel

2 teentjes knoflook

1 mespunt saffraan

100 milliliter droge witte wijn

1 laurierblaadje

4 kipkarbonades

2 eetlepels olijfolie

1 ui

50 gram chorizo

50 gram ontbijtspek

250 gram pastaschelpjes

250 gram macaroni

1 citroen

bosje peterselie


  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder eventuele kapotte exemplaren. Leg ze met de knoflook, saffraan, wijn en laurier in een grote pan met deksel. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schakel de warmtebron uit.
  • 2 Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Verhit de olie in een grote hapjespan en braad hierin de kipkarbonades circa 10 minuten om en om aan. Neem ze uit de pan en houd apart.
  • 3 Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit circa 5 minuten. Voeg de chorizo toe en bak nog 1 minuut mee. Giet intussen de mosselen af en vang het kookvocht op.
  • 4 Schep de pasta en kipkarbonades door de ui en chorizo en roer het mosselkookvocht erdoor. Voeg indien nodig zoveel water toe tot de pastaschelpjes net onder staan. Kook afgedekt in circa 8 minuten gaar.
  • 5 Haal intussen de helft van de mosselen uit de schelp. Schep circa 4 minuten voor het einde van de kooktijd zowel de gepelde mosseltjes als de mosselen in de schelp door de pasta en warm met het deksel op de pan nog even goed door.
  • 6 Serveer de pasta met een partje citroen en bestrooi met de peterselie.

wijnadvies

Bij het geel van de saffraan in dit recept past een rozerode Vega Libre rosé.


voedingswaarde

energie 895 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 48 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier