voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Saffraanrisotto-timbaaltjes

Saffraanrisotto-timbaaltjes

ingredi├źnten

1 mespunt saffraan

1 glas droge witte wijn

3 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

500 milliliter groentebouillon

4 plakjes courgettes

2 takjes tijm


  • 1 Laat de saffraan circa 10 minuten weken in de wijn.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en glazig. Voeg de rijst toe en roer door tot de korrels met olie zijn bedekt.
  • 3 Giet de saffraanwijn en een scheut van de hete bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg steeds bouillon toe als het meeste vocht is opgenomen door de rijst en blijf constant roeren over de bodem van de pan. Na circa 20 minuten is de rijst beetgaar.
  • 4 Schep de risotto in een met water afgespoeld glas en druk goed aan. Leg er een plakje courgette op en stort op een bord of zet meerdere timbaaltjes op een voorverwarmde schaal.
  • 5 Bestrooi de saffraanrisotto-timbaaltjes met peper en de tijmblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 6 gram