voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Sajoer djawa

Sajoer djawa

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 theelepel koenjit

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 stengel sereh

theelepel serehpoeder

150 gram sperziebonen

150 gram waspenen

250 gram spitskolen

250 gram witte kool

200 milliliter kokosmelk

1 eetlepel goela djawa

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel rietsuiker


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember, de koenjit, de ketoembar en de sereh.
  • 2 Schep de bonen, de wortel en de kool erdoor.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij en stoof 10 minuten.
  • 4 Schep de goela djawa erdoor en verwarm nog even. Voeg zout naar smaak toe.
  • 5 Verwijder de verse sereh voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 4 gram