online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Salade met allerlei soorten vis

Salade met allerlei soorten vis

ingrediënten

1 blikje tonijn naturel

1 blikje zeevruchtencocktail

1 blikje sardinefilet

5 eieren

3 tomaten

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

2 theelepels mosterd

2 zakjes gemengde bladsla

2 kleine uien

10 zwarte olijven

1 potje rode viskuit


  • 1 Prak de tonijn fijn. Haal de zeevruchten uit het blikje, maar bewaar het vocht. Neem de sardines uit het blik.
  • 2 Kook de eieren 6 minuten. Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de tomaten enkele minuten in heet water. Trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in plakken of partjes.
  • 3 Maak een vinaigrette door de olijfolie, de azijn, de mosterd en het vocht van de zeevruchten door elkaar te roeren.
  • 4 Leg de slabladen in een wijde slakom. Leg de tonijn in het midden. Leg de zeevruchten, de sardines, de uiringen, tomaat en olijven in ringen om de tonijn heen. Plaats de halve eieren langs de rand van de kom. Schep op elke eidooier een klein bergje viskuit. Begiet de salade met de vinaigrette.

bereidingstip

Maak van deze salade een Italiaanse salade door de sla te vervangen door witte bonen. Neem een grote pot witte bonen. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Leg de bonen in een slabak en voeg bovenstaande ingrediënten, behalve de sla, volgens de aanwijzingen toe. Gebruik in plaats van rode viskuit imitatiekaviaar.

wijnadvies

Ga voor een lekker frisse witte wijn: Muscadet, witte Vin de Pays of een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc oftewel Steen (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 30 gram