online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

ingrediënten

75 milliliter olijfolie

300 gram biefstukken

2 eetlepels balsamicoazijn

125 gram veldsla

125 gram gemengde bladsla

2 bollen mozzarella

12 zwarte olijven

3 eetlepels pijnboompitten


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Rooster de tomaatjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Neem de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 6 Meng de rest van de olie met de azijn en voeg het bakvet, zout en peper toe.
  • 7 Verdeel de veldsla over borden. Verdeel de mozzarella, olijven, tomaatjes en biefreepjes erover en besprenkel met de dressing.
  • 8 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

bereidingstip

Bestrooi de salade met krullen Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 33 gram