voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

ingrediënten

250 gram cherry-/kerstomaatjes

75 milliliter olijfolie

300 gram biefstukken

2 eetlepels balsamicoazijn

125 gram veldsla

125 gram gemengde bladsla

2 bollen mozzarella

12 zwarte olijven

3 eetlepels pijnboompitten


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Rooster de tomaatjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Neem de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 6 Meng de rest van de olie met de azijn en voeg het bakvet, zout en peper toe.
  • 7 Verdeel de veldsla over borden. Verdeel de mozzarella, olijven, tomaatjes en biefreepjes erover en besprenkel met de dressing.
  • 8 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

bereidingstip

Bestrooi de salade met krullen Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 33 gram