online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

ingredi├źnten

12 sjalotjes

50 gram boter

50 milliliter vloeibaar bakproduct

100 milliliter rode wijn

100 milliliter vleesbouillon van tablet

250 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel olijfolie

100 gram gerookte spekblokjes

2 teentjes knoflook

1 eetlepel balsamicoazijn

125 gram gemengde bladsla

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels peterselie


  • 1 Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin.
  • 2 Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
  • 3 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen.
  • 4 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan.
  • 5 Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg de knoflook, de wijn, de balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt.
  • 6 Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.

wijnadvies

Wie het eenvoudig maar lekker wil houden, kiest voor Huiswijn Wit Droog. Ook in Zuid-Afrika houden ze van de combinatie paddenstoelen en wijn en dan drinken ze er een Hoop Huis Chenin Blanc bij. Licht rood combineert eveneens heerlijk: Beaujolais Villages.


voedingswaarde

energie 255 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram