voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

ingredi├źnten

2 peren

6 eetlepels olijfolie

75 gram walnoten

teentje knoflook

3 eetlepels appelazijn

1 eetlepel honing

125 gram rucola

75 gram gorgonzola


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verhit een grillpan.
  • 2 Bestrijk de partjes peer met 1 eetlepel olie en gril aan beide kanten tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  • 3 Mix 50 gram walnoten met de knoflook, rest van de olie, azijn, honing en 6 eetlepels water in een blender tot een romige dressing.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg eventueel extra water toe als de dressing te dik is.
  • 6 Verdeel de rucola over een schaal en leg de gegrilde peer erop.
  • 7 Giet de walnotendressing erover en verdeel de gorgonzola en overige walnoten over de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram