voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Salade met gegrilde peer en krokante parmaham

Salade met gegrilde peer en krokante parmaham

ingrediënten

100 gram parmaham

2 peren

1 eetlepel olie

50 gram walnoten

150 gram gemengde bladsla

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

1 theelepel scherpe mosterd


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Bak de ham in circa 10 minuten krokant. Neem de plakken uit de oven, laat ze afkoelen en breek ze in stukken.
  • 2 Snijd ondertussen de peren doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  • 3 Verwarm de grillpan voor en gril de plakken peer aan beide kanten mooi bruin.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de walnoten met de sla en de dressing en verdeel dit over vier borden. Verdeel de plakken peer en de parmaham erover en maal er nog wat peper over.
  • 6 Lekker met zuurdesembrood.

wijnadvies

Het perige van de Chenin Blanc van Hoop Huis sluit mooi aan bij de peren in dit gerecht. Het frisse in de wijn combineert goed met het zout-krokante van de parmaham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier