online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Salade met lychees en garnalen

Salade met lychees en garnalen

ingredi├źnten

krop sla

565 gram lychees

komkommer

1 rode peper

100 gram garnalen

20 gram ongezouten pinda’s

limoen

1 eetlepels Thaise vissaus

1 theelepel rietsuiker

bos koriander


  • 1 Pluk de sla en leg de bladeren in ijskoud water. Laat de lychees uitlekken en snijd ze doormidden.
  • 2 Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • 3 Vermeng de lychees met de komkommer en peper.
  • 4 Droog de slabladeren en spreid ze als kommetjes uit op een platte schaal.
  • 5 Schep in elk slablad een beetje van het komkommer-lycheemengsel. Verdeel de garnalen en pinda's erover.
  • 6 Vermeng het limoensap met de vissaus naar smaak en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.
  • 7 Besprenkel de salade met deze dressing en bestrooi met koriander.


voedingswaarde

energie 115 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram