voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Salade met lychees en garnalen

Salade met lychees en garnalen

ingredi├źnten

krop sla

565 gram lychees

komkommer

1 rode peper

100 gram garnalen

20 gram ongezouten pinda’s

limoen

1 eetlepels Thaise vissaus

1 theelepel rietsuiker

bos koriander


  • 1 Pluk de sla en leg de bladeren in ijskoud water. Laat de lychees uitlekken en snijd ze doormidden.
  • 2 Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • 3 Vermeng de lychees met de komkommer en peper.
  • 4 Droog de slabladeren en spreid ze als kommetjes uit op een platte schaal.
  • 5 Schep in elk slablad een beetje van het komkommer-lycheemengsel. Verdeel de garnalen en pinda's erover.
  • 6 Vermeng het limoensap met de vissaus naar smaak en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.
  • 7 Besprenkel de salade met deze dressing en bestrooi met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram